Good evening!
2011-08-31 // 23:22:57 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Surprise, vi hanade på Oxford street! Haha, tror inte någon som känner mig och Sofie blev förvånad över detta. Får vi välja så går vi mer än gärna i affärer och shoppar hela dagarna! Dessutom är det extra svårt att låta bli här, det finns så mycket av allt!

Just nu sitter jag och Sofie nerbäddade i soffan med vårat fluffiga täcke och tittar på en film :)

Good night!


Good afternoon!
2011-08-31 // 14:22:57 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Idag har vi inget speciellt för oss. Jag har skypeat med mina föräldrar och mormor och morfar på förmiddagen. De hade precis kommit fram till sälen, soken sken och jag saknade det lite. Men men, nu har vi i alla fall klätt på oss nu och är snart redo för att ge oss av mot, ehh det får vi se. Detta är alltså en dag helt utan planer än så länge. 

Hörs mer ikväll så får vi se vad vi hittade på för kul!


Whitechapel
2011-08-30 // 21:09:47 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Nu har vi kommit hem efter dagens utflykt som bestått av att åka till Whitechapel för att fixa våra NI nummer, otroligt nog fick vi en tid för möte samma dag som vi ringde! Efter att klivit av tunnelbanan irrade vi omkring och frågade folk om hjälp för att hitta till den adress vi hade med oss, alla var som vanligt hjälpsamma och trevliga men när alla svarar olika blir man smått förvirrad! Efter många om och men hittar vi till slut fram! Glada över att hunnit fram i hyfsad god tid pustade vi ut och gick in. Dock vara inte den känslan länge, genast när vi kommer in får vi uppge vårat ärende och svaret blir är att vi är på fel kontor, de har nämligen två i Whitechapel! Med en stigande känsla av panik ämnar vi kontor ett och beger oss mot nummer två med ytterligare en halvdann vägbeskrivning. Knappt 7 minuter innan avtalad tid stapplar vi in på Job Center Plus. Allt gick bra och nu ska vi bara vänta på att våra arbetsnummer ska komma med posten.

 

Känns bra att ha arbetsnummret avklarat och att det gick så smidigt som det gjorde. Jag och Sofie har också konstaterat att vi inte ska bo i Whitechapel. Det går framåt(mer eller mindre) varje dag! :)

 

Det blev inga bilder idag heller men jag lägger upp ett par, dock inte särskilt bra bilder på vår utsikt från "balkong/uteplats".





29th August
2011-08-29 // 23:49:00 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Idag var vi återigen på Westfeld, denna gång för att jag blev kallad till en intervju på klädaffären GAP. Jag var sjukt nervös innan! Det gick helt okej för att vara min första jobbintervju någonsin och dessutom på engelska! Dock fick jag reda på att de inte kan anställa någon innan de har fått sitt NI (National Insurance)nummer så jag skulle återkomma så fort jag fått mitt. Dock kommer det säkert ta ett tag och då har det säkert redan anställt någon, men men.

Här kommer en bild på vår påbörjde fotovägg :)




City of London
2011-08-29 // 12:29:03 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Igår var vi och turistade igen, denna gång till fots. Vi tog bussen till London bridge och sedan gick vi till Big Ben. Dock var det betydligt längre än vi trodde och det blev inte bättre av att det var/blev mulet och blåsigt. Men fram kom vi!

När vi sedan skulle ta bussen hem från ett stängt Oxford street var vi trötta och kalla vilket förmodligen bidrog till att vi klev på bussen i fel riktning... när vi upptäkte detta klev vi genast av, gick över gatan och på nästa buss, dock hade det börjat regna då... Det är charmitg att åka buss och man får se mycket, men det tar sådan tid!

Här kommer en liten bildbomb från igår :)

Westfield
2011-08-27 // 23:48:59 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Solskenet som vi vaknade till höll sig ungefär halvvägs till tunnelbanan, dit det tar ett par minuter att gå. Fast idag gjorde det inte så mycket eftersom att vi var inne i Westfield (som är Europas största city shoppingcenter) hela dagen. Dock fick vi lite regn på oss då vi var tvungna att ta en omväg med tunnelbanan när vi snopet fick veta att just den del som vi brukar åka med Viktoria line var avstängd. När vi väl kom fram gick det riktigt bra och vi fick många CV:n utdelade. :) Jag kan också passa på och meddela att jag har ätit världens äckligaste chokladglass idag!!

Dad, look what i found, Hollister!





Just nu har jag och Sofie bäddat ner oss i soffan framför Sex and the city!

Good morning!
2011-08-27 // 11:57:31 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Idag är det fint väder, hoppas bara att det håller i sig! :) Så typiskt att vi bestämt att vi skulle åka till ett shoppingcenter idag, för att söka jobb. Ett tipps som vi fick av Karolina och Elin igår. Så nu håller vi tummarna för att det blir en framgångsrik dag med många inlämnade CV:n! :D

På tal om shoppingcenter så kommer här några bilder på det som shoppats hittills(bara nödvändiga saker mamma) :)




btw så ska jag ju hälsa till Viktor, det hade jag helt glömt! ;)

Who would have thought...
2011-08-27 // 02:44:06 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

that the tube closes at night? Inte jag och Sofie i alla fall! Men buss gick bra det också :)

God natt <3

A rainy day in London.
2011-08-26 // 21:14:07 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Idag har det mest regnat. Tills vi bestämde oss för att åka hem, för när vi klev an tunnelbanan hade solen så klart tittat fram ut molnen. Vi har försökt söka lite jobb idag, dock har det varit svårt då alla går in i affärerna när det regnar och all personal blir därför för upptagna.

Nu ska vi snart kila tillbaka till tunnelbanan, men denna gång ska vi styra oss mot Camden för en drink med Karolina och hennes vänner. Ska bli kul att ses igen och få träffa lite folk!

Been there done that.
2011-08-25 // 01:51:56 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Vi började dagen med att ta tunnelbanan till Oxford street, vi kikade i lite affärer(nej mamma jag shoppade inte, bara liiite) och åt en sen lunch. Sedan bestämde vi oss för att åka på sitesing. Vi fick hjälp av en jätte snäll tjej att hitta till "påstigningen", hon berättade hur det fungerade och vad som var värt att se. Dessutom en massa andra goda råd och tipps!

So far so good!
2011-08-24 // 12:57:11 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Ätit frukost och gjort oss i ordning, snart ska ut och uppleva London! Allt känns verkligen jätte bra hittills! Lägenheten är perfekt, lagom stor och mysig, dessutom ligger den med ett toppen läge! Vad mer kan man begära?!

Nehe, nu ska vi gå, Sofie ska bara välja vilken av mina sjalar hon vill låna. Sedan tänkte vi börja med Oxford street!

Departures - Arrivals
2011-08-24 // 00:53:23 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Då var vi framme. Sitter i lägenheten efter en lång dag. Ska försöka göra en sammanfattning av det hela. Vi rullade hemifrån i morse vid ca 07.15 sedan lyfte planet vid 11.10. När vi kom fram var det till att samla ihop alla väskor och packa ner så mycket som möjligt av det vi burit (för att det inte skulle bli övervikt)i resväskorna för att sedan bege oss till Gatwick Express som tog oss till Victoria station. Där det blev att byta till Victoria line, vi insåg dock att rulltrappor och hiss inte var något som fanns i tunnelbanorna. Vi hann knappt stanna vid första trappan innan en kille frågande om vi ville ha hjälp med väskorna. Skeptiska som vi var sa vi nej, ett par sekunder senare frågar nästa kille om vi vill ha hjälp, ungefär lagom tills att vi insett att vi inte skulle klara alla väskorna ner för trappan. Vilket vi inte skulle behöva för någon trappa, varken upp eller ner. Alla var så trevliga och hjälpsamma!

Väl framme vid lägenheten var det bara en sista trappa. Helt slut och svettiga var vi äntligen framme! Vi gjorde en snabb check av lägenheter innan vi gav oss ut för att handla mat och frukost, vilket tog sin lilla tid. Dessutom letade vi på en telefon butik för att fixa ett brittisk telefonnummer. Vi passade även på att ta en fika på Starbucks. :) Området är verkligen jätte mysigt och trevligt.
Okej, jag sa en sammanfattning, med det blev en uppsats...
(orkar inte läsa igenom allt så det får bli som det blir)

One week. Seven days.
2011-08-17 // 00:17:06 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Det är inte klokt vad tiden går fort! Idag är det exakt en vecka kvar tills vi ska åka, eller tekniskt sätt är det 6 dagar, för klockan slog nyss över 24 men iaf. Idag har jag som vanligt jobbat men efter det hade vi det trevligt med sällskap som bestod av Sofie, Anna, Tobbe, Martin och Wille. Vi åt och tittade film, var trevligt men kändes lite tråkigt när man vet att det är flera man inte kommer se på länge. Innan dess hann jag börja packa lite, vilket var på tiden då jag har mycket inbokat och som ska hinnas med den kommande veckan.

Semester
2011-08-11 // 20:54:26 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Är som sagt på semester, här kommer några bilder från de första dagarna då vi var i bla Söderköping.

Det är första gången jag ska lägga upp bilder så vi får se hur det blir...

2 weeks. 14 days.
2011-08-09 // 22:56:35 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Idag är det exakt två veckor tills jag och Sofie sticker/flyttar till London. :) Det är helt sjukt vad tiden går fort!
Det väsentligaste är redan klart, som boende och biljetter. Men det är fortfarande mycket kvar att göra, framförallt packa. Vet inte hur jag ska hinna med allt! Dessutom när det bara kommer återstå en vecka när jag kommer hem från semestern. Kommer krävas noggrann planering av tiden som ska fördelas mellan jobb, planering, förberedelse och umgänge med släkt och vänner!

tryingmywings.blogg.se
2011-08-08 // 14:08:18 // Länk till detta inlägg // Allmänt // 0 Kommentarer

Jaha, då har man gått och blivit med blogg. Detta är min första blogg så vi får se hur det går, men jag ska göra ett tappert försök att håller er (den lilla skara som kommer läsa min blogg) uppdaterade på mitt liv.

Jag vill tacka Kajsa som varit så snäll att fixat designen på min blogg, dock inte klar än men det kommer. Ni kan förövrigt läsa hennes blogg på prbykajsa.blogg.se.




januari | februari | mars april | maj | juni | juli augusti | september | oktober
november | december

januari | februari | mars april | maj | juni | juli augusti| september | oktober
november | december


RSS 2.0